Популярният японски блогър Кенитиро Окамото - Hagex е убит в град Фукуока

...
Популярният японски блогър Кенитиро Окамото - Hagex е убит в град Фукуока
Коментари Харесай

В Япония трол уби блогър, който го разобличи онлайн

Популярният японски блогър Кенитиро Окамото - Hagex е погубен в град Фукуока след негова лекция на конференция за интернет тролинга.

Убийството е станало в неделя, 24 май, в тоалетната до конферентната зала, където 41-годишният Кенитиро Окамото отишъл след лекцията. 

Убиецът е атакувал блогъра с нож и е избягал с велосипед. В понеделник се е предал в полицията, оповестява вестник  " Асахи Симбун ". 

Убиецът се споделя Хидемицу Мацумото, 42-годишен, незает. Той не е познавал лично Hagex, само че същински го мразел онлайн.

Hagex стана известен в Япония със своя блог, в който показва съответни образци на тролинг и вербална експанзия в нета. Често в изявленията си цитираше и заканите, които самичък получава.

Разобличи в тролинг и личния си убиец Мацумото, който постоянно сменял псевдонимите си, с цел да заблуждава, че не един, а доста хора атакуват онлайн Hagex.

До убийството Кенитиро Окамото - Hagex беше прочут само с псевдонима си. Дори и на самата конференция в неделя се е показал единствено като Hagex. Страхувал се, както излиза наяве - напълно основателно, за своя живот.

Блогът не бил главното му прехранване, работил е като почитан специалист по киберсигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР